CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT הרמת סינוס

Considerations To Know About הרמת סינוס

Considerations To Know About הרמת סינוס

Blog Article

הרופא יוצר חתך בחניכיים ופתח בעצם הלסת לתוך הסינוס. דרך הפתח מוחדרים החומרים לבנית העצם החדשה (תחליפי עצם). בסיום התהליך החתך נתפר ונסגר ע”י הרופא.

מובן שתמיד יש את המקרים החריגים בהם ההרדמה עלולה להסתיים עם תקלות שונות. ברוב המקרים אין כל חשש ולאחר הטיפול, האזור מתחיל אט אט להתעורר.

שני הסינוסים המקסילאריים בשני צדי הלסת העליונה, ממוקמים מתחת ללחיים, ממש מעל לשיניים ולצדי האף.

לעיתים כתוצאה מאיבוד שיניים מתרחש גם תהליך של איבוד עצם ואז כדי לבצע השתלת שיניים יש צורך לפני כן בהשתלת עצם.

סיבה נוספת ומאוד נפוצה היא מחסור בשיניים. בהיעדר שיניים, עצמות הלסת מתחילות לשקוע אל תוך הגוף ואז אין בסיס טוב מספיק להנחת השתלים, שכן לא נותרה מספיק עצם.

במקרים מסויימים, ולאחר בדיקה קפדנית, ניתן לבצע השתלות מיידית לאחר הרמת הסינוס.

בשנים האחרונות פותחו מספר שיטות המאפשרות ביצוע הרמת סינוס בפולשנות מינימלית בחלקן על ידי הרמה סלקטיבית של הממברנה (הרירית) ובכך מאפשרות ביצוע ההליך ללא צורך בפתיחה של כל חלל הפה בטכניקות שונות המפחיתות את הסיכון שבקריעת הממברנה ובסיבוכים/ זיהומים הנלווים לכך ובעצם זה גם מקצרות את משך הניתוח.

ניתוח הרמת סינוס מיועד למטופלים הנזקקים להשתלה ועקב כמות מועטה של עצם אי אפשר להשתיל שתלים במקום השיניים החסרות.

ושוב – כל הנ"ל הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

מומלץ להימנע מכל מאמץ באזור הניתוח כגון ניפוח בלונים, נגינה על כלי נשיפה, שתיה בקשית וכיו"ב.

לחילופין יוכל המטופל לשקול את הפתרונות האחרים כמו כתרים, גשרים שיישענו על שיניים סמוכות וכמובן שיניים תותבות נשלפות.

צילום פנורמי

באנלוגיה, עצם ??? ??? הלסת היא כמו קיר שאליו מחדירים "דיבל" שעשוי ממתכת חזקה שנקראת טיטניום, והוא השתל. אם הקיר חזק ואם "הדיבל" ממוקם היטב, אפשר לתלת עליו מה שרוצים..

כאמור, הודות להרמת סינוס ניתן פעמים רבות להפוך השתלת שיניים מלאכותיות קבועות לאפשרית כאשר ללא הרמת סינוס המטופל נאלץ היה להסתפק בשיניים תותבות נשלפות.

Report this page